top of page
Begues
 
Projecte Passiv.png

EQUIP

Divers Arquitectura

PROJECT MANAGER

Growing Buildings

CLIENT

Privat

ANY

2019-20

LOCALITZACIÓ

Begues, Barcelona

Sempre hi ha una primera vegada per a tot. En el nostre cas, aquesta va ser la primera vegada que ens vam enfrontar amb la construcció d'una casa passiva, i ho vam fer de la mà de Growing Buildings, que ens va trucar perquè féssim la direcció d'obra. També va ser la primera vegada que treballàvem amb un project manager, cosa que va permetre que ens centréssim en l'execució del projecte i en el control tècnic de les solucions a adoptar a l'obra, afortunadament. Però encara n'hi havia més: per acabar d'arrodonir-ho era la primera vegada que construïem una casa amb estructura d'entramat de fusta... tot plegat un repte majúscul.

El projecte comprèn un volum principal d'habitatge i dos volums secundaris menors, que corresponen al garatge i al porxo de la façana principal, L'entrada a l'habitatge es fa a través de l'escletxa que queda entre els dos volums més petits, l'amplada de la qual emmarca el camí peatonal que s'allarga en línia recta fins a la tanca, on hi trobem l'entrada a la parcel·la. L'entrada des d'aquest punt es produeix a peu i de manera gradual, amb un graons que permeten una pujada suau, cosa que permet anar descobrint diferents perspectives de la casa a mesura que hom va ascendint i apropant-se a la casa.

Una vegada a l'interior, la zona més pública de la casa es troba cap a la dreta, just darrera el porxo de la façana principal. Es compon de sala-menjador i cuina semioberta a la zona de menjador. Cap a l'esquerra hi ha el bany de la planta baixa i una habitació auxiliar sobre la façana nord. Entremig hi ha l'escala de dos trams que puja fins a la planta primera, on hi ha 3 habitacions més (una d'elles en suite, amb bany i vestidor), un altre bany, el safareig i una sala d'estar secundària que fa de distribuïdor entre les diferents estances. Tant des d'aquesta sala com des de la suite es pot accedir a la terrassa a sobre del porxo de la planta baixa.

Com dèiem al principi, sempre hi ha una primera vegada per a tot. També va ser la primera vegada que ens enfrontàvem a un Blowerdoor, i no va anar gens malament. Finalment vàrem aconseguir fer, per primera vegada, una casa que cumpleix tots els requisits d'una casa Passivhaus. 

bottom of page