top of page
Casa Express
(Projecte bàsic)
Projecte Passiv.png

EQUIP

Divers Arquitectura

DISSENY PASSIVHAUS

Divers Arquitectura

CLIENT

Privat

ANY

2021 (en procés)

LOCALITZACIÓ

Sant Cugat del Vallès, Barcelona

Com plantejar una casa senzilla i amb un pressupost ajustat en un terreny complicat? Aquest és el repte que s'havia de resoldre en aquest projecte de casa unifamiliar. La complicació del terreny en aquest cas era doble; per un costat s'havia de resoldre la implantació de la casa en un terreny amb un 30% de pendent en pujada des de l'accés principal, i per l'altra banda s'havia d'aconseguir que el volum edificat afectés el mínim possible els arbres existents, sobretot si es tractava d'alzines o roures.

Ja a l'inici de les converses amb els clients es va plantejar una volumetria que havia de ser principalment en planta baixa i que, si de cas, hi podia haver una zona d'estudi o habitació de convidats a la planta primera. Finalment es va optar per la segona opció i es van proposar dos volums amb cobertes en direccions oposades, de manera que un generava, amb el seu vol, un porxo per poder utilitzar com a traster i com a refugi per al cotxe, i el segon s'adaptava al pendent de la parcel·la i generava l'espai per a la zona d'estudi i habitació de convidats. A més, aquest segon volum permetia tenir una façana encarada cap al fons de la parcel·la que, d'una altra manera, hauria quedat com un espai oblidat. 

La casa s'organitza en dues plataformes, la zona d'aparcament i la plataforma on se situa la casa. Entremig dels dos volums principals hi ha el rebedor, al qual s'hi accedeix per una escala exterior que permet accedir d'una plataforma a una altra. Des del rebedor es pot triar si anar cap a la cuina-sala-menjador, cap a les habitacions (fins aquí tot en planta baixa) o altrament si es vol accedir a la planta superior agafant l'escala interior. Tota la distribució interior es va realitzar tenint en compte la millor orientació per a cada ús, ja que la casa haurà de complir amb l'estàndard Passivhaus.....I tot això en molt poc temps, una casa "express"

bottom of page