Esquirol
(avantprojecte)

EQUIP

Biel Domenge, Sergi Galindo

DISSENY PASSIVHAUS

Sergi Galindo

CLIENT

Privat

ANY

2020 (en procés)

LOCALITZACIÓ

Matadepera, Barcelona

Es tracta d'un habitatge unifamiliar aïllat d'obra nova situat a Matadepera, Barcelona projectat sota l'estàndard Passivhaus. La parcel·la se situa al peu de La Mola (Sant Llorenç del Munt),

El projecte neix d'una dualitat de voluntats que s'oposen. D'una banda, un cos principal que s'integra en el paisatge existent, que s'amaga buscant protecció, gairebé com si es tractés d'una cova, però totalment obert pel costat lliure que deixa el pendent de la parcel·la per a captar el sol. Es tracta d'un volum alt, de línies rectes i de materials petris (formigó vist), un lloc més adequat per a celebracions o, si més no, per a rebre visites, ja que es tracta d'un espai ampli i obert, sense compartimentacions. És on se situa la cuina oberta i el menjador amb vistes sobre el jardí. Des d'aquest espai, a més del jardí, s'accedeix també a la zona de piscina i barbacoa, situades a la cota més baixa. 

D'altra banda, al mig de la parcel·la se situa un altre cos d'edificació amb un caràcter oposat que conté la zona de nit, molt més compartimentada. Es tracta d'un volum orgànic amb un acabat de xapa minionada prelacada que li dóna un caràcter industrial. El punt singular del volum és que s'articula a partir d'una rampa. Aquest passadís no només dóna accés als diferents dormitoris sinó que genera espais multiús al llarg del seu recorregut. A més a més també es disposa amb mirador expressant aquesta voluntat de "mirar" que es contraposa a allò que expressa el cos anterior, més pensat com a "refugi".

Contacte

hola@diversarquitectura.com       

Tel: 623 226 468

 

c/ de les Tres Creus 236, D9

Sabadell, C.P.: 08203

Avís Legal © 2020 per Divers Arquitectura