© 2018 by Divers Arquitectura

Petra

TEAM

Biel Domenge

YEAR

2008

 

LOCATION

Petra, Mallorca

The starting condition for this project was from the beginning the particular biased position of the plot with regard to urban planning, since its location allowed to occupy the plot beyond the buildable depth with respect to the street to which it has the main façade.

This allowed generating an interior volume to separate from the neighbor and at the same time generated a main axis that allowed understanding the house as a set of two volumes juxtaposed at the intersection of which is where the main circulations of the house were generated and, therefore, where the access staircase to the upper floor appears.

The two volumes are differentiated by the slope in the opposite direction of their roofs, which allows to give more height to two of the main spaces of the house, the main bedroom and the living room on the 1st floor.