R04_MOD_edited.jpg
Pou Nou
(Projecte bàsic)

EQUIP

Divers Arquitectura

DISSENY PASSIVHAUS

Divers Arquitectura

CLIENT

Privat

ANY

2020 (en procés)

LOCALITZACIÓ

Manacor, Mallorca

Mallorca no és només un lloc de sol i platja, és també, entre d'altres coses, tradició i pagesia. Hi ha una Mallorca més dura i més complexa que la del tòpic, però més interessant. Aquest projecte es desenvolupa a la Mallorca d'interior, allunyada de la platja i enmig d'una gran esplanada. A la parcel·la hi ha una gran plantació d'oliveres, encara joves, que ocupen gairebé tot l'espai, gairebé formant un bosc. L'excepció és un tancat de pedra seca que ocupa un espai al costat del camí d'accés i s'endinsa dins el "bosc" d'oliveres. Definitivament, aquest és el lloc per al projecte des del primer dia, un tancat envoltat d'una petita murada de al voltant d'un metre de gruix i un metre i mig d'alçada.

Dins de les murades sempre s'hi protegeix alguna cosa de valor; un tresor, un jardí, un temple, un palau...ho sabem i això ens intriga. En el nostre cas, segurament el tancat servia simplement per a guardar el bestiar, font de subsistència d'una Mallorca preturística, però així i tot és una estructura potent, una primera traça que ordena l'espai i protegeix d'un exterior més hostil, massa exposat. Addicionalment, els volums que componen el projecte s'ordenen reforçant la idea de murada, oposant-se a les mirades des de l'exterior i ordenant-se al voltant d'un pati central que es converteix en l'espai principal del projecte. L'entrada no es mostra, queda amagada darrera de l'únic volum que surt del tancat de pedra, i per entrar s'ha de pujar per una rampa i fer la volta. Requereix un petit esforç, no gaire.

En entrar a la casa la primera visió és la del pati central, amb la presència de la piscina en primer terme, i de seguida podem girar cap al volum principal, de major altura i que conté la sala-cuina-menjador. Al final d'aquest espai hi trobem una escala per a pujar a l'altell sobre la cuina, que conté una habitació en suite amb una terrassa a Oest des d'on poder contemplar la posta de sol sobre un camp d'oliveres i amb la serra de Tramuntana al fons. 

Per acabar, la tria de materials és molt important per a entendre aquest projecte. L'estucat predominant de color d'arena de la façana remet directament a la pedra de construcció local, la pedra de marès i a l'estucat tradicional, i combina perfectament amb la resta de materials principals, la pedra i la fusta, ambdós també materials tradicionals. El paviment general serà també de pedra o de gres amb un color petri. A l'espai exterior el tractament de la vegetació configurarà diferents espais amb caràcter diferent, des de la vegetació més salvatge de la franja més propera al camí al jardí de cirerers que es planteja a la franja nord.

Contacte

hola@diversarquitectura.com       

Tel: 672 246 373 - 649 097 610

 

c/ de les Tres Creus 236, D9

Sabadell, C.P.: 08203

Avís Legal © 2020 per Divers Arquitectura