top of page
Son Carrió
(Projecte bàsic)
Projecte Passiv.png

EQUIP

Divers Arquitectura

DISSENY PASSIVHAUS

Divers Arquitectura

CLIENT

Privat

ANY

2020 (en procés)

LOCALITZACIÓ

Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca

Als afores d'un petit nucli de població del municipi de Sant Llorenç des Cardassar, Son Carrió, un client ens demana de fer una casa en planta baixa amb piscina. La parcel·la no presenta cap complicació, així que la casa es disposa en el punt més alt i amb millors vistes, a la vegada que s'orienta la façana principal cap a la millor orientació possible. La parcel·la està sembrada de ametllers i garrovers principalment. Queda delimitada cap al nord, en el seu punt més alt, per una antiga via ferroviària reconvertida en "via verda", i cap al sud, en el punt més baix, per un torrent.

El projecte d'aquesta casa s'integra de manera gairebé natural dins la parcel·la, sense estridències, intentant trobar aquell punt de simbiosi entre l'entorn i la nova construcció, com han fet des de fa segles les cases de camp mallorquines. L'arquitectura en aquest cas és una arquitectura vernacla, primària, en el sentit que el seu objectiu no és la de ser protagonista, si no més aviat pretén aportar les condicions per a poder gaudir del lloc.

El projecte consta de tres cobertes inclinades, dues de les quals conformen els dos volums principals, i la tercera permet generar un porxo, entès gairebé com una sala d'estar a l'exterior. Aquestes tres cobertes es disposen sobre un eix longitudinal, que coincideix amb l'eix d'accés a l'habitatge, de manera que la zona d'accés a la casa es genera entre els dos volums principals. A més, aquests dos volums (zona de dia i zona de nit) es disposen desplaçats un de l'altre (i lleugerament inclinats entre sí) de manera que ambdós puguin tenir sol i vistes . El volum de la sala d'estar és lleugerament més alt i es disposa per darrera del porxo i del volum de les habitacions. Finalment, la terrassa i la piscina desbordant es plantegen davant del porxo, fent de balcó sobre el paisatge que es desplega davant seu.

bottom of page